More

  5 sfaturi de frumusețe susținute de știință care îți vor revoluționa rutina zilnică

  Fiecare femeie are o rutină diferită când vine vorba de menținerea pielii frumoase. Fie că este vorba despre un secret antirid transmis de la bunica sau de un truc subtil de machiaj care acoperă cearcănele de sub ochi, cu toții avem trucuri pe care le vom urma cu strictețe o viață.

  Și, pe cât de mult iubim aceste rutine de frumusețe încercate și unele adevărate, preluate din folclor, ne-am face singuri (și chipurilor noastre) un deserviciu dacă am alege să neglijăm celălalt capăt al spectrului – lumea științei în materie de frumusețe. Ca și orice româncă cochetă probabil știi deja că secretul se află într-un echilibru dintre secretele transmise din generație în generație și sfaturile oamenilor de știință.

  1. Folosește cremă de protecție solară

  Cu riscul de a părea un sfat banal și repetat de nenumărate ori acesta este unul care merită repetat. Marea majoritate a produselor cosmetice de calitate anti-îmbătrânire fabricate și comercializate azi conțin un minim de factor de protecție solară.

  Soarele afectează pielea în mai multe moduri dar și lipsa soarelui duce la lipsa vitaminei D, care ajută la asimilarea vitaminelor și mineralelor în organism.

  În stratul epidermic al pielii se află celulele care conțin melanina pigmentară. Aceasta are rolul de a proteja pielea de razele ultraviolete ale soarelui care pot arde pielea și care, în timp, pot duce la pierderea elasticități pielii și îmbătrânire. Pentru a prevenii acest lucru se recomandă folosirea cremelor de protecție solara cu un factor minim UVA și UVB de 30 rezistent la apă. Este bine totuși de reținut că după cum numeroși oameni de știință au menționat, cremele de protecție solară stopează și asimilarea vitaminei D.

  Așadar, compensați pentru o viață petrecută în mare parte la birou și în casă cu suplimente de vitamina D chiar și pe timpul verii.

  2. Alegeți-vă produsele folosite în rutina zilnică cu atenție

  Nu ducem lipsă de loțiuni, uleiuri și loțiuni hidratante care promit o piele perfectă. Și, deși nu este nimic mai distractiv decât să te răsfeți cu o sumedenie de produse de îngrijire a pielii, multe dintre acestea nu sunt testate și nu au o dovadă științifică că ar combate îmbătrânirea pielii și estompează ridurile într-un mod semnificativ. Așa că fiți foarte atenți la produsele cosmetice pe care le achiziționați. Alegeți, de preferat, produse care nu conțin alcool și luați în considerare că controversații parabeni sunt de fapt compuși care ajută produsele să își mențină calitatea, consistența și proprietățile de-a lungul timpului. Investigați ce tip de conservați conțin aceștia și nu cadeți în plasa etichetelor de tipul „fără parabeni” sau „nu conține parabeni”.

  Cu toate acestea, retinoizii sunt printre cei mai promițători. Centrul Național pentru Informații Biotehnologice din Statele Unite ale Americii susține eficacitatea retinoizilor peste tot, menționând că aceste ingrediente sunt „cei mai promițători agenți care sunt disponibili pentru tratamentul îmbătrânirii”. În categoria retinoizilor se încadrează Vitamina A și derivații acesteia.

  3. Învață despre bazele parfumurilor

  Nu știm care este pentru tine ultimul pas în rutina zilnică de înfrumusețare dar pentru noi este în mod cert parfumul. Dacă acesta este cazul ne punem întrebarea de ce unele parfumuri par să dureze o viață în timp ce altele se risipesc mai devreme decât ne-am dori?

  Totul se rezumă la numele produsului. Acesta reflectă concentrațiile parfumurilor. Termeni precum parfum (15-30% compuși aromatici), eau de parfum (8-15%), eau de toilette (4-8 %) și eau de colonie (2-5 %) denotă cât de puternic va fi produsul, și, prin urmare, cât va dura.

  Data viitoare căutați un parfum care durează toată ziua, analizați numele și parfumul înainte de al cumpăra.

  4. Pentru o piele sănătoasă concentrează-te pe o alimentație corectă

  O mare parte din rutina ta de frumusețe este concentrată pe alimentele care ajung în corpul tău sau cele care nu ajung.

  Deși există mulți factori care contribuie la păstrarea aspectului și a senzației superbe a pielii nutriția este de departe cea mai importantă. Începeți prin a elimina din dieta dumneavoastră substanțe precum zahărul care ne afectează aspectul pieli și contribuie la îmbătrânirea precoce a acesteia. Consumul de zahăr este de asemenea asociat cu probleme ale pielii precum acneea.

  De asemenea fumatul si consumul de alcool duc la îmbătrânirea precoce a tenului.

  5. Citește cu atenție ingredientele aflate în produsele cosmetice

  Ești ferm convins că ceea ce pui pe fața ta rămâne doar pe față? Mai gândește-te. Un studiu comun realizat de Universitatea din California și de Clinica Berkeley arată că toate acestea ajung în organism.

  Ei au descoperit că atunci când participanții au evitat produse cu substanțe chimice precum ftalați, parabeni, triclosan și oxibenzonă (toate întâlnite în mod obișnuit în machiaj și îngrijirea părului) pentru o perioadă de trei zile, a rezultat în scăderea semnificativă a nivelului de substanțe chimice din organism.

  Așadar, gândiți-vă de două ori (și citiți lista de ingrediente) înainte de a pune ceva pe piele și organismul dumneavoastră vă va fi recunoscător.

  Avatar
  Sanatos
  Pasionat de un stil de viata sanatos, pozitivism, voie buna si articole pline cu motivatie

  Se citeste acum

  Din aceeasi categorie