More

  7 obiceiuri de dimineață ale oamenilor cu piele grozavă

  Iată ce fac oamenii cu o piele frumoasă, fără vârstă, dimineața pentru a-și face tenul mai sănătos și radiant.

  Își curăță fața cu un demachiant blând

  Este recomandat un demachiant blând dimineața pentru a scoate uleiurile care se acumulează peste noapte și pentru a spăla orice produse pe care le pui noaptea. Începe ziua cu o față curată.

  Își protejează pielea de mediul înconjurător

  Specialiștii sugerează aplicarea unui antioxidant pentru a întârzia sau a preveni deteriorarea celulară cauzată de poluanții de mediu, precum și de razele ultraviolete. Antioxidanții obișnuiți în produsele pentru piele de ten includ vitamina C și E, floretin, acid ferulic și botanice precum resveratrol, ceai verde și fructe de cafea.

  Niciodată nu uită de protecția solară

  Acordă-ți câteva minute pentru a lăsa antioxidantul să se așeze pe pielea ta, apoi aplică o protecție solară cu cel puțin SPF 30. Specialiștii recomandă să alegi SPF 30 sau mai mare, deoarece atunci când FDA măsoară eficiența SPF, utilizează o uncie sau mai mult (dimensiunea unui pahar de shot) și majoritatea oamenilor nu aplică atât de multă protecție solară. Așadar, dacă aplici SPF 30 așa cum ar face o persoană normală, probabil că vei obține echivalentul de protecție a SPF 15. Dacă crema BB sau fondul de ten au protecție solară, alege una cu protecție SPF 30 sau mai mare. Sau aplică-ți machiajul ca de obicei la câteva minute după ce ai aplicat o protecție solară separată.

  Își protejează mereu gâtul, pieptul și mâinile

  Nu uita să pui antioxidanți și protecție solară pe gât, zona superioară a pieptului și spatele mâinilor tale, care sunt adesea expuse la razele UV dăunătoare atunci când te deplasezi. Este vorba despre zone pe care specialiștii spun că oamenii uită adesea să le protejeze, dar sunt la fel de expuse la elemente ca fața ta și vor arăta semne de îmbătrânire din cauza daunelor solare, chiar dacă fața ta nu o face.

  Nu agravează coșurile

  Dacă observi un cos roșu furios când te trezești dimineața, nu încerca să îl storci – va fi mai inflamat sau umflat, spun specialiștii. De preferat este să îngheți coșul pentru a reduce inflamația și apoi să aplici un medicament contra acneei pentru tratament la fața locului, care conține acid salicilic, peroxid de benzoil sau sulf pentru a usca coșul. Unele produse au chiar un anticearcăn în compoziție, astfel încât acoperi și tratezi în același timp.

  Mănâncă un mic dejun colorat

  O dietă bogată în fructe și legume colorate, în special fructe de pădure și frunze verzi, este ceea ce „poftește” pielea ta pentru o strălucire sănătoasă. Adaugă fructe de pădure în făină de ovăz, cereale, iaurt sau smoothie pentru un stimulent antioxidant și vitamina C, care îți ajută pielea să pară radiantă, potrivit specialiștilor. De asemenea, pielea ta va arăta mai bine dacă reduci alcoolul, zahărul și alimentele procesate din dieta ta. Dacă suferi de sensibilități la gluten sau intoleranțe la lactate și le reduci din dieta ta, pielea poate de asemenea să pară mai sănătoasă și poți observa mai puține imperfecțiuni.

  Bea multă apă

  Când ești deshidratat, pielea ta poate părea uscată și plictisitoare și te va face să pari obosită. Pielea adoră umezeala, de aceea apa potabilă este importantă pentru a evita uscăciunea, potrivit specialiștilor. Bea un pahar cu apă înainte de a-ți servi cafeaua de dimineață și este recomandat să mai bei încă unu sau două pahare înainte de prânz.

  Avatar
  Sanatos
  Pasionat de un stil de viata sanatos, pozitivism, voie buna si articole pline cu motivatie

  Se citeste acum

  Din aceeasi categorie