More

  Colecție de momente emoționante din jurul lumii, în timpul pandemiei

  Este general valabil că veștile rele circulă cel mai repede. Însă, în această perioadă, suntem inundați de știri negative. Fie că ne uităm la televizor, pe rețelele sociale, vorbim cu familia și prietenii sau ascultăm radio, subiectul este același – pandemia cu COVID-19 (Coronavirus).

  Și cum unul din cele mai importante lucruri pentru sănătatea noastră în această perioadă este să rămânem pozitivi, am adunat mai jos o colecție de momente emoționante din întreaga lume. 

  În Italia, mai mulți artiști țin concerte pe… balcon!

  Mai mulți locuitori ai orașelor cântă pentru a ridica moralul vecinilor lor. 

  Din orașele de sud Salerno și Napoli și capitala siciliană Palermo până la Torino, în nord, locuitorii apartamentelor continuă să țină recitaluri, să cânte la diverse instrumente sau să ofere seturi de DJ, de pe balcoanele lor, într-o tendință care se răspândește din Italia în toată lumea, până în Spania, Statele Unite ale Americii, Israel și chiar România.

  Acest videoclip filmat de Maria Ninci îi arată pe Claudia Bucchini și Andrea Zucco ținând un recital de la balcon, care predau amândoi la școala de muzică Fiesole, pentru vecinii lor din Florența, în timp ce Italia rămâne închisă.

  Oamenii din Italia cântau de pe balcoanele lor în efortul de a menține moralul ridicat, în timp ce țara se confruntă cu cel mai grav focar de Coronavirus din afara Chinei. Cei 60 de milioane de cetățeni italieni au fost puși în izolare pentru a opri răspândirea virusului.

  Poți să ții toți italienii închiși în case, dar nu le poți opri bucuria de a trăi. Izolați în case, cântă împreună de la balcoane!

  Salerno cântă imnul Italiei

  „Bella ciao” și „Imnul lui Mameli”: cântate pe balcoanele capitalei

  Toată Italia cântă, de la nord la sud, pentru a ridica moralul în timpul izolării și pentru a se simți aproape în aceste momente grele. Roma, Milano, Genova, Catania, Palermo. Toate unite cu un singur scop: să nu fie singure.

  Poliția spaniolă cântă familiilor în timpul izolării – Mallorca

  Poliția din Mallorca a fost văzută cântând la chitară și fredonând pentru a distra familiile, deoarece rămân în carantină la nivel național pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Insula spaniolă va rămâne în izolare după ce guvernul a încercat să extindă restricțiile de circulație până la 11 aprilie. Un locuitor al orașului Algaida, Heidi Friedenberger, i-a filmat pe ofițerii ieșiți din mașina lor, cântând o melodie, în timp ce vecinii au urmărit.

  Germanii cântă „Bella Ciao” de pe acoperișuri în solidaritate cu Italia

  Oamenii din orașul bavarez Bamberg au stat pe acoperișurile lor și și-au deschis ferestrele pentru a cânta Bella Ciao, o melodie de rezistență italiană, în solidaritate cu Italia, unde numărul morților din focarul Covid-19 continuă să crească

  „Strada noastră a dorit să arate un semn de solidaritate cu oamenii din Italia – și, de asemenea, în Spania și Austria. Am ales această minunată melodie italiană pentru a înveseli cât mai mulți oameni.”

  Momente emoționante în timp ce muzicienii spanioli cântă împreună

  Muzicieni din Spania au cântat „Oda bucuriei” de Beethoven de la balcoanele și acoperișurile lor, în timp ce țara a început izolarea la nivel național.

  Inițiativa, care urmărește să ridice moralul oamenilor în mijlocul crizei, a venit de la profesorii de muzică.

  Apelează la muzicieni și studenți să cânte o piesă nouă în fiecare zi pentru următoarele 15 zile, ca o modalitate de a face față provocărilor autoizolării.

  Prima melodie aleasă a fost imnul Uniunii Europene, Oda Bucuriei.

  Mai mulți participanți s-au filmat pe ei sau pe vecinii lor și au postat videoclipuri sub hashtag-ul #viralmusic.

  Medicii spanioli și poliția se aplaudă în fața Spitalului din Madrid

  Serviciile de urgență din Madrid și-au arătat respect reciproc, printr-un moment de aplauze, în timp ce orașul continuă să lupte împotriva focarului de coronavirus.

  Personalul medical din două spitale s-a alăturat polițiștilor, gărzii civile și șoferilor de autobuz pentru a-și arăta aprecierea pentru munca grea a serviciilor de urgență și pentru a aduce un omagiu celor care au murit.

  Omagiul are loc zilnic în afara Spitalului Fundației Jimenez Diaz.

  Britanicii aplaudă pentru a mulțumi lucrătorilor din Sistemul Național de Sănătate pentru ajutor în timpul focarului de coronavirus

  Națiunea s-a reunit într-o rundă în masă de aplauze pentru lucrătorii din Sistemul Național de Sănătate pentru a le mulțumii pentru ajutorul lor în tratarea pacienților în timpul focarului de coronavirus.

  Inițiativa „Clap For Carers” i-a surprins pe locuitori aplaudând de la ușile, ferestrele și balcoanele lor, la ora 20:00, cu unii care se aventurau pe străzi și automobiliștii se alăturau claxonând.

  Cetățenii Israelului aplaudă medicii

  La inițiativa studenților Insititului Tehnologic din Israel, cetățenii din Israel s-au alăturat joi, 19 martie 2020, la ora 18:00, pentru a merge la ferestrele și balcoanele lor și a aplauda cei 25.000 de medici ai Israelului care se află în prima linie a luptei cu Pandemia COVID-19.

  În București, un băiat cu o chitară a făcut serenade superbe bucureștenilor

  Îl cheamă Riyan și este cunoscut de locuitorii orașului București pentru superbele concerte de stradă pe care le susține constant, chiar și înainte de izbucnirea pandemiei de Coronavirus. 

  Acum, el se plimbă printre blocuri și susține vestitele lui concerte pentru a ridica moralul locuitorilor, în timpul izolării impusă de autorități, în vederea stopării răspândirii virusului.

  În Craiova, locuitorii au aplaudat medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase

  Mai mulți locuitori ai orașului Craiova s-au strâns în fața Spitalului de Boli Infecțioase pentru a le mulțumi cadrelor medicale, care se află în prima linie de luptă împotriva Coronavirusului.

  Sperăm că v-am adus zâmbetul pe buze și nu uitați: Împreună, vom trece peste toate!

  Avatar
  Sanatos
  Pasionat de un stil de viata sanatos, pozitivism, voie buna si articole pline cu motivatie

  Se citeste acum

  Din aceeasi categorie